Přihlásit
|
Registrace
|
Fotografů: 39163
,
brouzdá: 16
|
Náš Facebook
cs
en
Fotografie
Články
Fotoaparáty
Fórum
FotoVideo
Vyhledávání
Konkrétní fotoaparáty
Ostatní foto témata
Nadšení fotoamatéři zde publikují a hodnotí své nejlepší fotografie.
Více »
Reklama
Zajímavé weby
»
Fórum
»
Ostatní
»
Náměty, připomínky a chyby tohoto foto serveru
» Třídění a filtry
Třídění a filtry
Do diskuze mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé.
Přihlásit »
#
26.10.2006 11:53
Zdeněk Vít
(CS, en)
Dobrý den, Váš server mě zaujal, hodí se mi přesně ten styl, kterým se dá komunikovat mezi amatérama. Mám ovšem (jako programátor) jednu vážnou připomínku. 1. Způsob třídění by to chtělo rozšířit o možnost zvolit řazení vzestupně/sestupně (teď tam není ani informace o tom, jak to vlastně je, pouze podle výsledku člověk pozná, jak vlastně). 2. Při současném objemu databáze již nevyhovuje způsob, jak se prokousávám k nějaké fotografii, komentáři, uživateli apod. Chtělo by to zkombinovat třídění s filtrem: nastavit buď počáteční hodnotu výstupu (např. datum od...) nebo meze od.. do... nebo jméno fotografa (část jména, která je obsažena ve jménu nebo kterou jméno začíná apod.) Pozn: Pokud jsem něco přehlédl, tak mi promiňte. Díky, Z.Vít
#
26.10.2006 15:04
Jarek Klimek
(CS, en)
Dobrý den a díky za připomínky.
>>> 1. Způsob třídění by to chtělo rozšířit o možnost zvolit řazení vzestupně/sestupně (teď tam není ani informace o tom, jak to vlastně je, pouze podle výsledku člověk pozná, jak vlastně).
Tato koncepce vychází z toho, že preferuji jednoduchost výsledného řešení a mám dojem, že další volby by to zbytečně komplikovaly. Pokud někoho opravdu zajímají např. fotky s nejmenším počtem bodů, pak má možnost kliknout na poslední stránku a projít si to pozpátku. Ale mám za to, že nejpoužívanějšími variantami je současný "default".
>>>> 2. Při současném objemu databáze již nevyhovuje způsob, jak se prokousávám k nějaké fotografii, komentáři, uživateli apod. Chtělo by to zkombinovat třídění s filtrem: nastavit buď počáteční hodnotu výstupu (např. datum od...) nebo meze od.. do... nebo jméno fotografa (část jména, která je obsažena ve jménu nebo kterou jméno začíná apod.)
U každého uživatele se dají vyjet jen jeho fotografie, komentáře dané i získané. Jméno fotografa lze najít ve vyhledávání. Ten časový rozsah je zajímavý návrh, popřemýšlíme o tom.
Pro úplnost - nyní se pracuje na možnosti, vybrat si své oblíbené uživatele a vyjet si filtrovanou galerii s fotografiemi pouze těchto oblíbených.
#
31.10.2006 15:09
Tomáš Vaverka
(CS, en)
Mě pro změnu nechybí řazení vzestupně či sestupně, i když by to bylo občas k něčemu. Spíš mi trochu vadí, že když prohlížím fotografie v dané kategorii tak je tam defaultně nastaveno řazení podle počtu bodů. Víc by mi vyhovovalo kdyby tam jako výchozí stav bylo podle data. Přecejen mě častěji zajímají nové fotografie než dokola ty sice nejlepší ale pořád stejné.
Reklama
Digitální zrcadlovky a EVF fotoaparáty vybrané z
katalogu fotoaparátů
na PhotoExtract.com:
Canon EOS 7D Mark II
Pentax K-S1
Nikon D750
Nikon D810
Nikon D3300
Nikon D4s
Canon EOS 1200D
Pentax 645Z